Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!
Call us toll free:

Al tancament del procés, fem un esdeveniment de presentació de les peces audiovisuals realitzades amb el grup, per tal que elles i ells ho presentin a la seva comunitat més propera. La idea és que en aquest espai s'ampliï el debat envers l'edatisme, a partir de les imatges i les històries que recull el curtmetratge. El 2019 vam experimentar per primera vegada amb el videoclip, escrivint una cançó reivindicativa que també va ser cantada i actuada pel grup. Visiona tots els resultats dels projectes realitzats a diversos barris de Barcelona.

Casal de Gent Gran la Violeta

Sembla que les persones grans no s'assabenten de res... Les protagonistes ens porten diferents històries per desmuntar aquest estereotip.


Casal de Gent Gran Vall d'Hebron

Com viuen les persones grans la pandèmia? Com van viure el confinament? Com van canviar els seus hàbits? Aquestes són algunes de les preguntes que ens responen sis persones grans veïnes al barri de la Vall d'Hebron del districte Horta-Guinardó, Barcelona. Aquest any hem adaptat el projecte i el seu relat per parlar de la Covid-19 i, poder donar veu en primera persona a les persones grans.


Casal de Gent Gran de Les Corts

És l'aniversari de la Victòria i estan pensant quin és el millor pla per celebrar-ho amb les amigues. Sembla que tot són inconvenients per veure's... Al final podran sortir a divertir-se?


Casal de Gent Gran Pau Casals

Macarena té una filla, un nét, i un grup d'amigues amb les que s'ajunta al casal de barri per fer activitats. Tot d'una comença a absentar-se del casal però insisteix portar al seu nét a l'escola i al parc, amb una assiduïtat que deixa a la seva filla perplexa ... ¿Només serà per amor al seu nét? "L'altra cançó de Macarena" és una tendra història d'amor i de complicitat, en la qual les persones grans i els nens reivindiquen la llibertat d'amar sense fronteres. És un curtmetratge realitzat de manera col·laborativa per un grup de persones grans del Casal de Pau Casals, al barri de Canyelles, Barcelona.


CASAL GENT GRAN EL COLL-LA BRUGUERA

En quedar-se vídua, l'Encarna vol deixar la casa seva i anar-se'n a viure a un altre lloc. Decideix acompanyar a una amiga a conèixer una residència per a persones grans. El lloc sembla molt agradable, però l'ambient canvia quan les residents s'assabenten que l'Encarna és lesbiana. Després de tants anys lluitant pels seus drets, l'Encarna haurà de tornar a sentir discriminació? Aquest curtmetratge és el resultat del treball participatiu d'un grup d'usuaris de l'espai de Gent Gran del Centre Cívic El Coll - La Teixonera / Barcelona. Busca desmuntar els estereotips que existeixen sobre les persones grans.


Casal de Gent Gran de Sant Genís

Creient poder aprofitar-se de la ingenuïtat d'un grup de iaies, un lladre s'emporta una sorpresa... Aquest curtmetratge és el resultat del treball participatiu d'un grup d'usuaris de casal de gent gran de Sant Genís, Barcelona. Busca desmuntar els estereotips que existeixen sobre les persones grans.


Casal de Sant Ramón Nonat

Normalment als grups dels diversos barris hi participen un gran nombre de dones. Però, aquesta primera edició de la Gran Gent Gran al barri de Sant Ramon Nonat, a les Corts, va tenir una important participació d'homes grans que van ballar, fer teatre i improvisacions. Entre totes les participants vam treure una història per fer pensar la gent envers el paper de les persones grans a les famílies.


Casal de la Gent Gran d'Horta

Després d'un procés participatiu, que va incloure la creació musical i audiovisual, el grup de La Gran Gent Gran d'Horta va realitzar un videoclip que parla de les seves vivències en aquesta etapa de la vida, i de les discriminacions que pateixen pel fet de ser grans. Vam treballar a partir de la crítica mediàtica i els estereotips sobre l'envelliment que existeixen a la societat. El segon vídeo correspon al documental darrere de càmeres realitzat durant el desenvolupament del projecte


Casal Gent Gran de les Roquetes

És per a tu o per a la teva néta? Molt sovint, en demanar un préstec al banc, fer un curs d'informàtica o anar a comprar roba íntima, les dones grans es troben amb aquesta pregunta, molt incomoda. El primer curtmetratge realitzat amb les dones del Casal de les Persones Grans de Les Roquetes, a Nou Barris, recull tres històries compartides durant el procés de treball que vam realitzar plegades. Si voleu conèixer el projecte, doneu una ullada al documental del procés.


Casal de Gent Gran El Coll - La Bruguera

Arribem al Districte de Gràcia per treballar amb un grup de gent gran molt conegut pels balls de country que presenten a les festes de barri, El Coll-La Bruguera. Durant el procés, ells i elles s'han atrevit a experimentar amb el teatre i debatre sobre diversos estereotips associats a les persones grans. A partir d'aquí vam realitzar, de manera participativa, el guió d'"Enlaire", un curtmetratge protagonitzat i presentat al barri pel mateix grup.


Casal del Baix Guinardó

Fa temps un grup molt engrescat es reuneix al casal de la gent gran del Baix Guinardó per fer teatre. Enguany van tenir l'oportunitat d'anar més enllà i debatre sobre l'etapa de l'envelliment. A partir d'aquí vam plantejar-nos molts tòpics per fer un curtmetratge: les relacions intergeneracionals, la jubilació i les segones oportunitats. Finalment ens vam concentrar a fer que la seva obra, "Assignatura pendent", contestés només una pregunta: és possible aprendre coses noves quan et fas gran? 


Casal Can Novell

Treballem al Casal Can Novell des del 2016. En l'última edició vam decidir parlar dels estereotips que hi ha al voltant del que han de ser les àvies. Sembla que totes han de cosir, estar-se a casa esperant o tenir cura dels néts i nétes. El curtmetratge resultant d'aquest procés és "Elles sí que saben", una manera diferent de veure les dones grans. El primer any vam debutar amb l'èxit: "Las joyas de la corona". Una mirada picaresca envers les relacions familiars i amoroses durant l'envelliment.

Casal de Gent Gran Les Corts - 2017

Aquest vídeo és el resultat del projecte La Gran Gent Gran, realitzat al casal de gent gran Can Novell de les Corts. Durant 10 sessions s'han fet servir metodologies del teatre de les oprimides i l'educomunicació que podeu veure al vídeoprocés. Com a resultat s'ha creat conjuntament aquest curtmetratge per desmuntar els mites que hi ha al voltant de la gent gran.